Thursday, February 17, 2011

Owh tidakk!!!

"Malia, boleh tukar tarikh wedding dop? Kak we kena pegi outstation kat Bangalore mase tu. 23 mac - 2 april. so wedding mg & peja takleh nak dtg."
Sis, Marni

''Kakcik, mung tukar date kawin mung tu xbleh ke? ore btul2 xboleh balik ni. Ado program wajib mase tu"
Adik, Miza
Adusss.. tetiba last wik dpt msg2 kat atas dari siblings. Mula2 akak, pastu adik plak. adoiii laaaa. hancur luluh hatiku. isk isk. nape la tak bgtau awal2. mane bleh nk tukar tarikhhh....

Sebabnye?

Byk sebab ni...Antara sebab2 nye:
1. Kad kawin dah tempah.org kedai tu kate inlay dah siap print.tinggal cover kad je lg - seminggu 2  insyallah akan dpt dah. 
2. Photographer, MUA  pun dah book. Confirm hangus duit deposit kalo nk tukar tarikh ni.
3.  kalau dpt tukar pun, nak buat bile? seminggu sblm tak bleh.. time cuti sekolah tu. mesti photographer, MUA, caterer, etc dah fully booked. lagipun dua2 pihak mmg dah plan dari awal tanak buat time cuti sekolah. Mls nak tempuh traffic jam dlm bandar. haishh
4. tiket flight smua dah beli. kwn2 pun dah beli tiket.kalau nk tukar tarikh, mesti harga tiket dah mahal skrg.pastu kena penalty fees lg.berganda2 la harga tiket jwbnye... 
5.Borang nikah dlm proses dah ni. tunggu  sebelah pompuan je lg.
6.Ape lg yer... kalau bgtau awal 2-3 bln b4 this kan senang... ni kurang sebulan sblm majlis..mane nak smpt cik adik oiii 

Utk sbb2 di atas,nmpk gayanye mmg  tak dpt la nak tukar tarikh wedding. jadi tak dpt la bergambar ngn akak & youngest sis. Nsb baik sorang adk lg free (hopefully la..jgn last minute nanti Uni die wat exam mengejut dah la kan )

Kelmarin En.Tunang plak kata,

"Syg, abg org kate die tak dpt dtg majlis kite kat KB&KT. Kena pegi outstation sebulan kat Vietnam "

Erkkkk...ok. takpe lah b, siblings xde, janji parent dua2 belah pihak ade mase majlis kita nanti pun dah kira bersyukur dah... insyaAllah.

hmm.. kalo nak tunggu semua org ada mase majlis, alamatnye lambat lg la boleh kawin...

4 comments:

  1. olololo..tetiba nak menyebok sket kt blog malia comel ni..huhu..cian die..semoga berbahagia di hari bahagia dan sehingga akhirNya..:=)

    ReplyDelete
  2. La..yeke.
    Siannya.
    Harap2 plan dorg pun bertukar.
    Jadi datang pulak.
    Hah!
    hee~

    ReplyDelete