Tuesday, November 23, 2010

Kain for Bridesmaid / Dayang2 ku

Yeaayyyyyyy.... dah berjaya beli kain untuk bridesmaids a.k.a dayang2 untuk wedding saya nanti =D . thanks to my auntie and cousinku, Iffat yang sudi jadi peneman.. hehehe. kami pergi ke kedai kain ferevet my auntie di KB. n of cos sbb ada my auntie, sy dpt membeli kain2 kat situ dgn harga yang murah (dpt diskaun 30 - 40%) =D . dan suka sgt2 sebab at last dapat juga cari kain yang mengikut tema majlis saya... mula2 tu nk give up juga la sebab tak dapat cari colour yang dikehendaki.. smpi rasa mcm nk tukar tema colour je.. tp berkat usaha gigih sy utk pusing2 dlm kedai tu hampir sepoloh kali, jumpa jgk la kain tu... dan baru sy tahu yang saya ni cerewet orangnya..hehe. sbb dah mcm2 jenis/colour kain yang org kedai tu tebar depan mata sy.. tp tetap jgk tak menepati cita rasa sy..bila ada kain yg berkenan, tak cukup pulak utk 8 org (yep,dayang2ku ada 8 org... nanti sy reveal siapa mereka2 ni..hehe)... apepun syukur sebab jumpa juga akhirnya dan jgk sebab total harga kain2 tu kurang dari budget yang sy tetapkan.. terima kasih kepada my auntie sekali lg sebab sudi bergado tawar menawar ngn tokey kedai kain tu =).


kain for brides maid (combination of silver & pink)

sy beli 2 jenis kain.. pink kosong (satin) utk buat kain, dan yang berbunga (tak igt jenis kain ape..tp ala2 kain satin juge) utk wat baju....mula2 terfikir juga utk beli kain chiffon.. tapi agak melecehkan sebab nk kena beli lining lagi..so sy decide utk beli kain satin saje, kain nya pun tak panas, so selesa la jgk diorg pki nanti =D

p/s kwn2 bridesmaid..sorry kain yg dibeli simple je yer.. nk beli yg extravaganza tak cukup pitih. takpela.. janji free.. ngehngehngeh =P

4 comments:

  1. saya xbeli lg untuk bridesmaid. still survey sambil tunggu confirmation dari dorg =)

    ReplyDelete
  2. uhh uhh~ da jumpe kain. tak saba pula. haha :p

    ReplyDelete
  3. imah: bile mau jmpe? nk bg kain..hohoho =P

    ReplyDelete